Geanimeerde komediefilms

Geanimeerde komediefilms, vaak ook in algemenere termen aangeduid als ‘animatiefilms’ zijn films die geproduceerd worden door middel van moderne computertechnieken. Eigenlijk kunnen deze films worden gezien als de moderne opvolger van de klassieke ‘tekenfilm’. Hoewel dit soort films niet noodzakelijkerwijs grappig of komisch hoeven te zijn, is dit wel vaak het geval. Door het vriendelijke, tekenfilm-achtige en knuffelige uiterlijk van geanimeerde films zijn zij namelijk bij uitstek geschikt voor het maken van kinderfilms, en kinderfilms hebben nu eenmaal vaak een komische insteek.

Dat wilt echter niet zeggen dat dit soort films totaal ongeschikt voor volwassenen of jongeren zijn;p integendeel. Geanimeerde komediefilms kennen ook een ongekende populariteit onder wat oudere leeftijdsgroepen, en zijn hierdoor vermakelijk voor de hele familie.

Bekende voorbeelden van geanimeerde komediefilms zijn onder andere de animatiefilms van Dreamworks, Pixar en Disney. Deze filmstudio’s zijn de bedrijven achter onder andere Shrek, Up, Finding Nemo, Monsters Inc., Ratatouille, Madagascar, Despicable Me, en andere namen die grote bekendheid genieten onder een breed publiek. Door een balans te vinden tussen komedie, drama en humor die geschikt is voor zowel jong als oud zijn deze films de ideale keuze voor een filmavond met het hele gezin.