3 films over restaurants en foodtrucks

Restaurants en foodtrucks zijn ongelooflijk populair in Nederland, en dat is niet alleen omdat je er de lekkerste gerechten kunt kopen. Laten we eerlijk zijn: we nemen ook graag een sneak peek achter de schermen, en vooral bij een foodtruck kun je letterlijk in de keuken kijken. Zo kun je daar niet alleen de bedrijfswageninrichting zien, maar ook hoe het bakken van hamburgers in zijn werk gaat. Wil je nog meer weten over foodtrucks? Bekijk dan deze films, die volledig in het teken staan van foodtrucks, restaurants én lekker eten!

Chef

Eén van de allereerste foodtruck films was Chef uit 2014. In deze film wordt een chefkok ontslagen, en besluit hij vervolgens om zijn eigen foodtruck te beginnen. In deze film zie je niet alleen heerlijke gerechten voorbij komen, maar krijg je ook een goed kijkje in de keuken van een foodtruck. Zo kun je bijvoorbeeld de bedrijfswageninrichting zien, en kun je inspiratie opdoen voor (misschien) je eigen foodtruck. Daarnaast is het ook een prachtige film over liefde, vriendschap en lekker eten.

Chocolat

Chocolat draait specifiek om chocolate. Deze romantische dramafilm met onder andere Johnny Depp en Judi Dench, is gebasseerd op een gelijknamige roman van Joanne Harris. In dit verhaal starten een vrouw en haar dochter een nieuwe chocolaterie in een gelovig dorpje. De film zit vol met heerlijke beelden van smeltende chocolade. Wij waarschuwen je alvast: het water zal je in de mond lopen.

Heb je zin in een animatiefilm? Kies dan voor ratatouille. Dit is een prachtige film die volwassenen en kinderen een kijkje achter de schermen van een restaurant geeft. Het verhaal gaat over een rat die niets liever wil dan kok worden. Het is een film over vriendschap, ambitie en het nooit opgeven van je dromen. Ratatouille zal ervoor zorgen dat je niets liever wilt dan meteen op zoek gaan naar de beste bedrijfswageninrichting om je eigen foodtruck te beginnen.