Films over modemerken

De film ‘The Devil Wears Prada’ verscheen in 2006 en ook is er al een film over Coco Chanel. Nu is het modehuis Gucci aan de beurt. De film House of Gucci die eind 2021 uitkomt is gebaseerd op schokkende en waargebeurde gebeurtenissen die zich in het familie imperium hebben afgespeeld.

De Gucci intriges

Een groot aantal mensen vindt het interessant om de persoonlijkheden achter de grote namen beter te leren kennen, of de film/documentaire nu gaat over een bekende zanger(es) of filmster of in dit geval een modehuis, dat maakt niet uit. Het verhaal over de familie Gucci strekt zich uit over drie decennia en alle aspecten die de kijkers zouden kunnen intrigeren komen aan bod: zowel liefde als verraad, maar ook wraak en zelfs moord komen op het witte doek voorbij.

Luxe en macht

Als je na het kijken van deze film jouw mooie fotoalbum van BGA voor op de koffietafel gaat vullen met foto’s, dan zul je het normale leven dat je leeft zeer waarderen. Ook al vind je het leuk om bijvoorbeeld je huis in te richten met trendy items die een luxueuze uitstraling hebben, je zou waarschijnlijk voor geen goud met de familie Gucci willen ruilen. Deze familie doet er immers alles aan om de naam van hun modemerk hoog te houden en streeft bovenal naar macht.

De casting

De eerste trailer van de film die geregisseerd is door Ridley Scott is inmiddels verschenen, maar of de familie Gucci blij is met het resultaat is nog maar de vraag. Ook al heeft de familie zelf de kleding voor de film aangeleverd, de keuze voor de cast viel sowieso niet in de smaak. In de film zijn rollen weggelegd voor onder meer Lady Gaga (Patrizia Reggiani), Adam Driver (Maurizio Gucci) en Al Pacino (Aldo Gucci) en vooral met de laatstgenoemde acteur schijnt de familie niet blij te zijn.