Een lening voor je eigen filmstudio

Als aspirerend filmmaker kan het moeilijk zijn om deze droom waar te maken. Het allergrootste obstakel zal het budget zijn. Het maken van films is namelijk heel erg duur, zelfs op kleine schaal. Je moet namelijk je acteurs betalen, je apparatuur kopen of huren, je camerapersoneel loon betalen en nog veel meer.

Zelfs als al je personeel miraculeus vrijwillig aan je film mee wil werken, zijn er alsnog een hoop kosten waar je tegenaan zult lopen.

In dit artikel geven we je een aantal stappen om te ondernemen als je denkt aan het opzetten van je eigen filmstudio.

Maak een kostenlijst

Voordat je begint, is het goed om onderzoek te doen naar de verwachte kosten van de productie van een film. In het begin zul je je waarschijnlijk vooral op simpele films richten, dus ga hier dan ook van uit. Neem dan bijvoorbeeld contact op met verschillende andere filmstudio’s om hun kosten goed te achterhalen.

Als je dit eenmaal weet, kun je namelijk verder kijken naar hoe bepaalde dingen eventueel goedkoper zouden kunnen. We bedoelen hiermee niet dat je op je personeel moet besparen, maar er kan ergens anders ruimte zijn om te bezuinigen. Misschien zou je connecties kunnen maken met andere filmmakers die jou eventueel apparatuur uit zouden willen lenen. Iedereen moet immers klein beginnen.

Ga dus op zoek naar manieren om zo goedkoop mogelijk een film te kunnen budgetteren. Als je dit eenmaal hebt gedaan, zul je een duidelijker beeld hebben van wat je precies kwijt denkt te zijn. Daarna kun je kijken naar manieren die ervoor kunnen zorgen dat jouw eerste film een goede omzet gaat kunnen maken.

Vraag een bedrijfslening aan

Als je jouw filmstudio uiteindelijk met een KvK-nummer hebt geregistreerd, wordt het mogelijk om naar een bedrijfslening te gaan kijken om jouw eerste film te kunnen bekostigen. Een bedrijfslening als qeld.com/nl/ is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf maakt het aanvragen van een bedrijfslening ontzettend makkelijk. Een aanvraag duurt namelijk slechts één minuut. Als je de aanvraag tijdens kantooruren maakt, wordt er binnen één uur contact met je opgenomen, waarop je door Qeld een contract aangeboden krijgt. Als dit eenmaal rond is, kun je de bedrijfslening op dezelfde dag op je rekening zien verschijnen.

Zoals je kunt zien kan het aanvragen van een bedrijfslening haast niet makkelijker. Daarnaast geeft Qeld je ook nog een aantal handige tips voor startende ondernemers, die je helpen bij het vermijden van bepaalde valkuilen. Zo heb je een goede kans om van jouw filmstudio een groot succes te maken!